Zöldhulladék elszállítás Szigetszentmiklós

4.7/5 - (27 votes)

Zöldhulladék elszállítás Szigetszentmiklós

Tel.: 06/70 670-70-70

Zöldhulladék elszállítás bruttó 3500 Ft/M3 rakodással.

Kiszállási díj Szigetszentmiklóson nincs!

A zöldhulladék elszállítás 19 m3-es teherautóval történik.

Kapuméret ahol befér a tehergépkocsi min.: 220 cm széles, 280 cm magas.

Minimum fizetendő mennyiség 3 m3 10500 Ft/ szállítási cím.

Összekomposztálódott falevél, gazzal benőtt hulladék, frissen vágott fű 7000 Ft/M3

Leylandi ciprus, tuja 5000 Ft/m3

Komposztálás

 

A rangsorban talán a legfontosabb. Miért? A szerves anyagok biológiai lebontásának két lehetséges formája van, amit más-más mikroorganizmusok végeznek. Ha elegendő oxigén van, akkor az un. aerob fajok szaporodnak el, levegős lebontásról,korhadásról beszélünk.

Az oxigénhiányos állapotban az anaerob fajok szaporodnak el. Ekkor levegő nélküli lebomlás, rothadás lép fel. Ez utóbbi folyamatban a metán és egyéb szénhidrogének mellett kellemetlen szagú gázok (pl. ammónia, kénhidrogén, merkaptánok, savanyú szagú szerves savak, stb.) keletkeznek és szabadulnak fel. A rendszerből értékes nitrogén távozik ammónia formájában. Ugyanakkor egy elsavasodási folyamat is beindul.

A komposztálásnál mindent el kell követnünk, hogy a korhadás feltételét, azaz jó oxigén ellátást biztosítsunk. Tehát akomposztálókiválasztásánál és a komposztálóba kerülő alapanyagok kezelésénél is fokozottan kell figyelnünk a jó levegőzés biztosítására. Ezért nem szabad például tömörítenünk a bekerülő alapanyagokat, illetve tanácsos úgynevezett szerkezetstabilitást biztosító anyagokat kevernünk az összetapadásra hajlamosak közé. Például a levágott füvet az összetapadás meggátolására előbb hagyjuk megszáradni vagy keverjük durvább anyagokkal (például faapríték, szalma, faforgács, falevél). Ugyanebből a célból ajánlatos a komposztot a folyamat során néhányszor átkeverni, hogy a komposztbelseje is elegendő oxigénhez jusson.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.