Milyen zöldhulladékot nem szállítunk el

4.5/5 - (24 votes)

Milyen zöldhulladékot nem szállítunk el

Géppel összetúrt gally halmaz.

Nagy tuskókat és gyökerek.

Földes füves talajkeveréket.

Ezeket csak darus szállítással vállaljuk.

Gazzal benőtt hulladékot fix.-ft/m3 áron szállítunk el. Jobb megoldás, hogy kiszabadítja a hulladékot és egy újabb friss kupacot készít amit olcsóbban elszállítunk.

Milyen zöldhulladékot nem szállítunk el

Milyen zöldhulladékot nem szállítunk el

Kitűnő talajminőség  javító tulajdonsága okán a komposztot joggal nevezik a kertészek „barna arany”-nak. Agyagos talajhoz keverve megkönnyíti a tápanyagok felszívódását a növényekbe. Homokos talajjal elegyítve pedig megnöveli annak vízmegtartó képességét. Mivel a komposzt szerves anyagokkal látja el a táptalajt, ezáltal biztosítja a növények egészséges fejlődését.

A keletkezett zöldhulladéktól úgy szabadulhatunk meg, ha kisteherautóval dolgozó céget bízunk meg annak elszállítására, természetesen olyan céget amely zöldhulladék elszállítási engedéllyel rendelkezik. A megfizethető árakért cserébe még a zöldhulladék autóra pakolását is átvállaljuk ha a hulladék mellé tudunk állni, így minden erővel a kertészkedés koncentrálhatunk.

Ha a zöldhulladék birtokos a zöldhulladékot másnak átadja – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében történő átadás kivételével -, meg kell győződnie arról, hogy az átvevő az adott hulladék szállítására vonatkozó hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik-e. Minden hulladék szállító járművön el kell helyezni a hulladékgazdálkodási engedély másolatát, így Ön is tudja ellenőrizni, hogy nem illegális zöld hulladék elszállítóval végezteti a szolgáltatást. Az engedély melléklete tartalmazza a gépjárművek forgalmi rendszámát is. Nem csak a vállalkozás sérti a hulladékgazdálkodási törvényt, hanem a hulladék birtokosa (Ön, mint megrendelő) is. 🙁

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.