Tuskó elszállítás

Tuskók kezelése nem egyszerű feladat, több módszer van rá, hogy mit tehetünk kertünket elcsúfító tönkkel.

  1. Legolcsóbb megoldás ha nem nagyon van szem előtt, megpróbáljuk minél közelebb a talajhoz levágni befedjük földdel, locsoljuk rendszeresen és 1-4 év múlva nyoma sem lesz a tuskónak.
Tuskó vágás

2. Kézzel kiássuk: na ez nem olyan egyszerű mint gondolnánk. Sokszor találkoztunk már megkezdett tuskó kiszedéssel és utána minket kértek fel a végleges megoldásért.

3. Gépi tuskó kiszedés: ez egy nagyon kézenfekvő és ésszerű ötlet. Ha van elég hely és ki lehet géppel szedni a tuskókat ( nincs alatta víz, gáz, csatorna vezeték) az szuper dolog. Tuskó elszállítására van megoldásunk szerencsére komoly gépparkkal rendelkezünk.

Tuskó elszállítás

4. Végül de nem utolsó sorban a tuskómarás. Kertes házaknál ahol a kertünk már szépen összeért, mindennek megvan a helye, na oda nem szívesen engedünk be egy markoló gépet. Teljesen megértem miért is a gépi tuskókiszedés az utolsó gondolata mindenkinek. De van egy megoldás erre a feladatra ez nem más mint tuskómarás. HEURÉKA!

Tuskómaró gép

Bevallom nem mi találtuk fel a Spanyol viaszt, csak van egy két gépünk amellyel a lehető legkisebb rombolást okozzuk a kertjében.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.